Finale Notepad

We adviseren Finale Notepad te gebruiken om thuis, met gebruik van de computer, de muziek te oefenen. Met dit programma is het, in tegenstelling tot een CD speler, mogelijk om zelf het tempo te bepalen en kleine stukken van de partituur te (blijven) herhalen. De voor het programma noodzakelijk MUS bestanden van het koor repertoire zijn via het Keuze menu te downloaden. Een ideaal oefenprogramma.


Het programma is voor Windows computers gratis te downloaden via deze link: Finale Notepad voor Windows  
Voor Apple computers (geen IPad) is het te downloaden met deze link: Finale notepad voor Apple 

Als je de gevraagde gegevens invult, het programma download en installeert, ontvang je een registratiecode per email. Als je het programma voor de eerste keer gaat gebruiken vul je de registratiecode in. ( Kun je de helpfuntie o.a. gebruiken) 

Video met uitleg  voor 4 balken: eigen balk per partij

Video met uitleg  voor twee balken: layers= partij 

Het programma is zo in te stellen (via menu keuze: Window-Soremanager) dat je alleen je eigen partij kunt beluisteren en het volume kunt instellen.
Ook het tempo is (bovenaan) aan te passen of een deel van de muziek af te spelen door je spatiebalk in te drukken en te klikken in de muziek op een maat. ( weer een keer klikken om te stoppen)
Tips voor Notepad geeft een korte instructie over de verschillende instellingen bij het oefenen van je partij.

Voor IPAD is er een APP die wel afspeelt maar verder geen instellingsmoglijkheden heeft. Voor Android is het nog niet beschikbaar.

MUS Bestanden

De MUS bestanden voor Notepad zijn via het Keuze Menu, gerangschikt op nummer, te vinden en te downloaden. De nummers komen overeen met de die van het koor repertoire.
-Rechts klikken = Downloaden, vervolgens kiezen: Opslaan Als en de juiste map op de PC aangeven.
-Links klikken = Direct afspelen als het Notepad programma is geïnstalleerd op de computer. Daarvoor moet men wel online blijven.

Als je iets niet weet: mail Ed Oosting 

MP3 Bestanden

De MP3 bestanden in het Keuze Menu, gerangschikt op nummer, zijn concertante uitvoeringen door professionele koren.  De uitvoering is niet altijd zoals wij dat ook zingen 
-Rechts klikken = Downloaden, vervolgens kiezen: Opslaan Als en de juiste map op de PC aangeven.
-Links klikken = Direct afspelen

Partituren, Tekst en Vertalingen

De Partituren, Tekst en Vertalingen in het Keuze menu zijn gerangschikt op het nummer volgens het koor repertoire.
-Rechts klikken = Downloaden, vervolgens kiezen: Opslaan Als en de juiste map op de PC aangeven.
-Links klikken = Op het scherm tonen.