Artistieke leiding

Bjerjozka prijst zich gelukkig met Sergé Latychev, d sinds 2007 de dirigent is van Bjerjozka. Hij is in 1957 in Moskou geboren en al op zijn vijfde kreeg hij privé accordeon les. Enkele jaren later begon hij met een trompetstudie.

Van 1967 tot 1972 volgde hij een opleiding aan de muziekschool te Moskou om zijn vaardigheden op accordeon, piano en trompet te vergroten. Vervolgens studeerde hij aan het (tegenwoordige) Schnittke instituut om zich daarna aan de beroemde Gnessin muziekacademie te bekwamen in orkest- en koordirectie.

Hij rondde zijn muziekstudie af in 1982. Hierna werd hij aangesteld als concertmeester bij deze academie, alwaar hij heeft samengewerkt met bekende Russische zangpedagogen en koordirigenten. De periode in zijn geboorteland sloot hij af als docent aan het Staats Instituut voor Cultuur in Moskou en dirigent van het Orenburgs Staats Kozakkenkoor.

Sinds 1990 is hij woonachtig in Nederland waar zijn deskundigheid en kennis van de Slavische muziek al snel bekend werden bij diverse Slavische en Byzantijnse koren. Hij geeft bijzonder veel aandacht aan klankvorming, zangtechniek en muzikaliteit.

Op 31 mei 2015 is Sergé voor al zijn verdiensten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.