Het Koor

Wekelijks repeteren wij op woensdagavond. Na het inzingen waarbij klankvorming centraal staat, worden de liederen intensief doorgenomen. Het onderhouden en instuderen van het programma vraagt, naast de repetities,  ook om thuisstudie.  Hiervoor is naast de partituur veel materiaal beschikbaar, ook voor degene die geen instrument bespeelt of het notenschrift kan lezen.

Ons repertoire bestaat zoals bij de traditionele Russische koren uit orthodoxe (religieuze) en volksliederen van diverse Russische componisten.  Daarnaast zingen wij seculiere liederen van Russische componisten.

Het repertoire is zowel geschikt voor concert optredens als voor het begeleiden van kerkdiensten. Normaliter geven we jaarlijks een voorjaars- en een winterconcert en verzorgen diverse kortere optredens (met andere koren) en begeleiden een enkele kerkdienst.
Jaarlijks werken wij mee aan één van de herdenkingsdiensten van het Hospice Alkmaar en verzorgen  een optreden voor het Muziekenhuis. Regelmatig ontvangen wij een uitnodiging om op te treden o.a. van De Hermitage en de Sloterkerk en andere evenementen.

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom.
Heeft u interesse om mee te zingen ? Kijk dan hier.

Enkele voorbeelden van ons repertoire:

Ottsje nas (N. Kedrov (sr)

Tebe pojem (D. Bortnianski)

V Tjomnom Ijese, (A. Svetnikov)